Kudret Özersay: “Aşılamada, yeknesak bir uygulama yok”

0
44
Kudret Özersay

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, koronavirüs aşısı olan vatandaşlar ile konuştuğunu ve bazı yerlerde aşı yapmadan önce kişinin herhangi bir rahatsızlığı var mı ya da ilaç kullanıyor mu diye sorulmadığına dikkat çekerek, bazı yerlerde sorularak aşı yapıldığını söyledi. Özersay, aşılamada yeknesak bir uygulama olmadığını belirtti.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, Koronavirüs aşısı olan vatandaşlarla konuştuğunu söyledi.

Özersay, bazı yerlerde aşı yapmadan önce aşı olacak kişinin herhangi bir rahatsızlığı var mı ya da ilaç kullanıyor mu diye sorulmadığına dikkat çekerek, bazı yerlerde sorularak aşı yapıldığını söyledi.

Bazı vatandaşların şeker, kalp pili ve benzeri hususları kendileri sorduklarında “onu doktorunuza soracaksınız, biz bilmeyiz” yanıtı alabildiklerine işaret eden Özersay, “Yani görünen o ki yeknesak bir uygulama yok” dedi.

HP Genel Başkanı Özersay, “Bu konuda Sağlık Bakanlığı’mızın kılavuz niteliğinde bir belge hazırlamasında; hastalara olası alerjik reaksiyonlara dair önceden bilgi içeren bir broşür verilmesinde; hangi durumda doktora başvurmaları gerektiği konusunda da bilgilendirilmelerinde ve aşı olacak olanların belki kan vermezden önce yaptığımız gibi bir form doldurarak belirli hususları tipleyerek sağlıkçılarımıza yeknesak bir bilgi vermelerinde fayda olabilir…” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz