İskele’ye yeni ilkokul binası kazandırılıyor

0
47
İskele’ye yeni ilkokul binası kazandırılıyor

İskele bölgesine yeni bir ilkokul kazandırılmasına yönelik ilk adım atıldı.

İskele Belediyesine ait olan 9 dönümlük arazi düzenlenen törenle Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına devredildi.

İskele Belediyesi Kültür Evi’nde düzenlenen törende ilk konuşmayı yapan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, nüfusun her geçen gün arttığı İskele bölgesinde eğitim alanında nüfustan kaynaklı sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Sadıkoğlu, belediye olarak eğitime katkı yapmaya devam edeceklerini dile getirerek, 6 ilçeye 6 ilkokul kazandıracak olan Günsel ailesine teşekkür etti.

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel de çocuklar ve ülke z için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Günsel bu topraklarda kökleşmenin ve bu topraklara sahip çıkabilmenin yolunun eğitimden geçtiğine inandıklarını da söyledi.

Kamu ile özel işletmeler arasında böylesi işbirliklerin önemine değinen Günsel, projenin hayırlı ve uğurlu olmasını dileDİ.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu da çocukların istikbali ve gelecek adına konacak her bir tuğlanın son derece önemli olduğunu ifade Etti.

Amcaoğlu, arazi ihtiyacını süratle karşılayan belediye ve eğitime katkı koyanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu protokola imza koydu.

Protokolün imzalanmasının ardından Bakanlığın kullanımına devredilen arsa, yeni okulun inşasıiçin Yakın Doğu Üniversitesi’ne teslim edildi.

İmza teslim töreninin ardından ilkokul yapılması planlanan arazide incelemelerde bulunuldu.

Bakan Amcaoğlu daha sonra İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile birlikte inşası devam eden İskele Evkaf Türk Maarif Koleji’ne giderek incelemelerde bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz