Meclis Genel Kurulu’nda yüz yüze eğitim, ekonomi, TRT dizisinin ülkede yapılan çekimleri ve gala konusunun yanısıra ekonomi ve Kıbrıs da konuşuldu

0
38
Meclis Genel Kurulu

Meclis Genel Kurulu’nda yüz yüze eğitim, ekonomi, TRT dizisinin ülkede yapılan çekimleri ve gala konusunun yanısıra ekonomi ve Kıbrıs da konuşuldu….

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Meclis Genel Kurulu’nda 62’nci madde tahtında yaptığı konuşmada, devlet okullarının açıldığını ancak öğrenci ve öğretmenlorin okula gitmediği bilgisi aldıklarını, özel okullarda ise öğretmen ve öğrencilerin okulda olduğunu belirterek, eğitimde eşitsizliğin göze çarptığını söyledi.

Kıbrıs konusunda ise Özyiğit, Cumhurbaşkanı Tatar ile yaptıkları görüşmede iki bölgeli siyasi eşitliğe dayalı bir müzakerenin yapılması gerektiğinin altını çizdiklerini belirtti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu da 12. Sınıfların kendi türlerine göre çok süratli şekilde yüzyüze sınavlarını tamalayıp vermeleri için okulların açıldığını ifade etti.

Amcaoğlu, “Biz neyin nasıl olması gerektiğini ve eğitimde planlamanın nasıl olacağını detaylandırdık. Teknik Kurul, Bakanlığa çağrıldı. Ölçme değerlendirme mevzuatı yarın teknik kurulda değerlendirilecek” dedi.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay da Türkiye’den kaynak aktarımı olup olmadığını, olmadıysa borçlanmaya mı gidileceğini, gidilecekse nasıl bir yol izleneceğini sordu.

Ülkede çekilen TRT dizisine de değinen Özersay, ülkede sanatçılar faaliyetlerini sürdüremezken, dizi çekiminde bu kurallara uyulmadığının görüldüğünü kaydetti.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosunun ülkede alınan kurallara uyduğu için bu kısıtlamalarla sanatını icra etmeye çalışırken, dizi için verilen izinlere işaret eden Özersay, “kurallar bazı sanatsal faaliyetleri, bazı insanları kapsamıyor mu” diye sordu.

MECLİS GENEL KURULU-II                                19.00                       29.3.21

Maliye Bakanı Dursun Oğuz da Özersay’a yanıt vererek, Türkiye’den beklenen kaynağın henüz gelmediğini, tüm Maliye gelirleri toplanarak bugünkü mükellefiylerlerin yerine getirileceğini kaydetti.

Oğuz, Çarşamba günkü ödemeler için Merkez Bankası’ndan 200 milyon TL’lik avans alınacağını anlattı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da konuşmasında, Cuhmurbaşkanlığı makamının, “ne zaman ne söyleyeceği, nerede patlayacağı bilinmeyen bir mayın gibi” işlev gördüğünü belirterek, bir şehit ailesinin yaptığı törenle ilgili yapılan açıklamaya değindi.

Bu açıklamanın, Cumhurbaşkanlığı makamının yürürlükteki yasadan bihaber olduğunu gösterdiğini kaydeden Erhürman,  yasaya uygun uygulamadan Cuhmurbaşkanı’nın neden rahatsız olduğunu sordu, “Meclisin bu makamı aklı selime davet etme zamanı gelmiş demektir” dedi.

Konuyla ilgili, cenazesi yapılan şehitlerin de akrabası olan CTP Milletvekili Asım Akansoy’un açıklamasının twitterden paylaşılarak linç girişiminde bulunulduğunu dile getiren Erhürman, terbiye ve ahlak sınırlarının aşıldığını söyledi ve  “Herkes silkinsin kendine gelsin, bu memleket sosyal medyadaki beğeniler üzerinden sahiplenilecek bir ülke değildir. Şehit yakınlarından özür dilenmeli” dedi.

Eleştirileri yanıtlayan Başbakan Ersan Saner ise Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı, 5+BM gayri resmi toplantı öncesi Meclis’e davet etme arzusunda olduklarını anlattı.

Bugün ifade edilen birçok konunun Cumhurbaşkanı Tatar tarafından cevaplanması gereken hususlar olduğunu söyleyen Saner, o toplantıda bu soruların kendisine yöneltilebileceğini anlattı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde UBP’nin iki egemen devlet görüşünü ortaya koyduğunu ve Cumhurbaşkanının bu çerçevede seçildiğini anlatan Saner, UBP olarak, 5+BM konusunda, Cumhurbaşkanı Tatar’la aynı görüşte olduklarını ifade etti.

İki egemen eşit devlet dışında tüm çözüm modellerinin bugüne kadar ciddi zaman kaybı yarattığı düşüncesinde olduklarını anlatan Saner, toplumdan da bu yönde destek alarak seçildiklerini anlattı.

Müzisyenlerin kapatmayla oluşan gelir kaybı nedeniyle yapılan ödemelere işaret eden Saner, bunun daha fazla olmasını dilediklerini ancak maaş ödemek için bile borçlanılan bir durumda olunduğuna işaret etti.

MECLİS GENEL KURULU-III                                19.00                       29.3.21

Başbakan Saner, film galası konusundaki eleştirilere de yanıt verdi.

Saner, Kamu sınavlarının yapılmasının sağlandığını, restoranların belirli şartlarda çalışmasına izin verildiğini, Halkın Partisi kurultayının yapıldığını, pandemi hastanesinin açılışının yapıldığını, Meclis toplantılarının sürdüğünü belirterek film galasının da pandemi kuralları çerçevesinde, tamamen tanıtım amaçlı yapılacağını kaydetti, seyirci olmayacağını anlattı.

Galaya kaç kişinin katılacağının henüz bilinmediğini söyleyen Saner, bu hafta alınan kararlarla sanatçıların prova yapmasına da izin verildiğini kaydetti.

Meclis çalışmaları

TDP Genel Başkanı Özyiğit 62. Madde tahtında konuştu

Amcaoğlu: Ölçme değerlendirme mevzuatı teknik kurulda değerlendirilecek

Özersay: Sanatçılar faaliyet yapamazken dizi çekiminde kurallara uyulmuyor

Oğuz: Ödemeler için Merkez Bankası’ndan 200 milyon TL’lik avans alınacak

Erhürman: Şehit yakınlarından özür dilenmeli

Saner: Cumhurbaşkanı Tatar’ı Meclis’e davet etme arzusundayız

Saner: UBP olarak 5+BM konusunda Cumhurbaşkanı  ile aynı görüşteyiz

Başbakan Saner eleştirilere yanıt verdi

Saner: Film galası pandemi kuralları çerçevesinde tanıtım amaçlı yapılacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz