Cumhurbaşkanlığı Sağlık Özel Danışmanı Nedime Serakıncı: “Pandemi dünyaya birlik olmayı öğretti”

0
49
Nedime Serakıncı

Pandemi sürecinin başında İtalya’nın yaşadığı maske ‘bulamama’ krizinin ardından AB içinde yaşanan siyasi “başkaldırılar” ile İran’a uygulanan ambargoların pandemiye rağmen sağlık alanında da sürmesi yanında, bugünlerde DSÖ’nün açıkladığı aşıların Dünya nüfusunun sadece yüzde 13’üne sahip zengin ülkeler arasında bölüşüldüğü gerçeğine rağmen Cumhurbaşkanlığı Sağlık Özel Danışmanı Nedime Serakıncı, pandeminin ‘Dünyaya birlik olmayı çok iyi öğrettiğini’ iddia etti.

Pandemi sürecine ilişkin kimi zaman “zorlama” olumlu bakışlar dikkat çekiyor. 

Yıkılan ekonomiler, süren ambargolar, “paylaşılamayan” patentli aşılar… 

Öte yandan özellikle “resesyon” gölgesinde Avrupa’da devam eden sokak isyanları… 

Pandemi sürecinin başında İtalya’nın yaşadığı maske ‘bulamama’ krizi ardından Avrupa Birliği (AB) içinde yaşanan siyasi “başkaldırılar” ile İran’a uygulanan ambargoların pandemiye rağmen sağlık alanında da sürmesi yanında, bugünlerde DSÖ’nün açıkladığı aşıların Dünya nüfusunun sadece yüzde 13’üne sahip zengin ülkeler arasında bölüşüldüğü gerçeğine rağmen Cumhurbaşkanlığı Sağlık Özel Danışmanı Nedime Serakıncı, pandemi sürecinin ‘dünyaya birlik olmayı çok iyi öğrettiğini’ iddia etti.

BRT ekranlarında, konu hakkında olumlu bakmak gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Nedime Serakıncı, pandemi sürecinin insana ve insanlığa çok şey öğrettiğini, tüm dünya olarak da “birlik olmayı” öğrettiğini söyledi.

Serakıncı, “Çok şey kaybettik çok şey öğrendik, insanlık olarak bencil olmamayı öğrendik. Bu da doğanın bize verdiği ders olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz