Sağlık Bakanı Ali Pilli: “Bulaşı kontrol altına alamıyoruz, kendinizi koruyun!”

0
65
Ali Pilli

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, artan koronavirüs vakaları nedeniyle açıklamalarda bulunarak, “Bulaşı kontrol altına alamıyoruz kendinizi koruyun!” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, açıklama yaparak, ülke olarak çok zor bir dönemden geçildiğini ve Koronavirüs belirtti. Pilli, şu anda bulaşın kontrol altına alınmadığını ifade ederek, “Koronavirüs ile mücadelede lütfen önce kendinize sonra bize güvenin. Halkımızdan içinden geçtiğimiz bugünlerde daha özverili ve sorumlu davranmasını istiyoruz” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN MÜCADELEYE KATKI KOYMASI ELZEMDİR”

Bu salgının kontrol altına alınması için yoğun bir çaba sarf ettiklerinin de altını çizen Pilli, ancak vatandaşların da bu mücadeleye katkı koymalarının ‘elzem’ olduğunu dile getirdi.

Bir müddet evlerde kalınarak, temasın kesilmesi gerektiğini aktaran Dr. Pilli, salgının kontrol altında tutabilmek adına buna mecbur olunduğunu ifade etti.

“ACİL DURUM OLMADIKÇA SOKAĞA ÇIKMAYIN”

“Acil bir durum olmadıkça lütfen sokağa çıkmayın, çıktığınız zaman mutlaka maske mesafe ve hijyen kurallarını ihmal etmeyin” uyarısında bulunan Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Bugünlerde herkesi Koronavirüs pozitif vaka gibi düşünerek önlemlerimizi alalım, ona göre hareket edelim. Ülke olarak hepimiz risk altındayız. Ailemizi sevdiklerimizi korumak istiyorsak çağrılara ve uyarılara kulak vermeliyiz.

“BU MÜCADELE HEPİMİZİNDİR”

Bu mücadele hepimizindir. Biz salgını yenmek istiyoruz ancak bunun için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Özellikle PCR testi yaptırmaya giden vatandaşlarımız sosyal mesafe kuralını lütfen kendisi uygulasın. Biz zorla müdahaleden yana değiliz. Bulaşı kontrol altına alamıyoruz.

Bazı vatandaşlarımızın kurallara riayet etmemesi ve sorumsuzca davranmaları yüzünden bulaş her an kontrolden çıkabilir. Günde 70 80 vakayı bulduk ve eğer şimdi bulaşı durduramazsak tablo daha da vahim bir hal alacaktır. Bu duruma hep beraber bir dur diyelim.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz