ABD enflasyonu açıklandı, altın düşüşe geçti!

0
33
ABD enflasyon

Küresel piyasaların yakından takip ettiği ABD enflasyon verileri açıklandı. Enflasyon verileri sonrası ons altın ne kadar oldu?

Dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımcıları tarafından yakından takip edilen ABD enflasyon verileri, şubat ayıyla birlikte yılın ikinci TÜFE kararını açıkladı. ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), şubatta aylık bazda beklentiler dahilinde yüzde 0,4 arttı, yıllık bazda ise yüzde 3,2 artışla piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Kritik veri sonrası altın ve dolar fiyatları ne oldu?

ABD Çalışma Bakanlığı, şubat ayına ilişkin tüketici enflasyonu verilerini açıkladı. Buna göre, Amerikalı tüketicilerin yaşam maliyeti, şubatta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,4 arttı.

PİYASA BEKLENTİLERİ NEYDİ?

Bu dönemde piyasa beklentilerine paralel artan TÜFE, ocakta yüzde 0,3’lük artış kaydetmişti.Ülkede TÜFE, şubatta yıllık bazda ise yüzde 3,2 arttı. Piyasa beklentileri yıllık enflasyonunun ocak ayında olduğu gibi yüzde 3,1 olması yönündeydi.

BARINMA VE BENZİN FİYATLARINDAKİ ARTIŞ ÖNE ÇIKTI

Söz konusu dönemde barınma fiyatlarındaki artış, enflasyondaki aylık yükselişte en etkili kalem olmaya devam etti. Barınma endeksi, şubatta aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 5,7 arttı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz