Elon Musk yeni uygulamayı duyurdu: Twitter’a sınırlama geldi

0
180
Elon Musk

Twitter’ı satın aldıktan sonra birçok karara imza atan Elon Musk’tan bu kez de sınırlama atağı geldi. Twitter kullanıcıları bir süredir limit uyarısı ile karşılaşıyordu, yeni sınırlamayı Elon Musk duyurdu. Musk daha sonra yaptığı paylaşımda ise limitleri artırdığını duyurarak “Yakında doğrulananlar için 8000 , doğrulanmamışlar için 800 ve doğrulanmamış yeniler için 400’e yükselen oran limitleri” ifadelerine yer verdi. Saatler sonra Musk bu sayıları güncelleyerek, doğrulananlar için 10000 , doğrulanmamışlar için 1000 ve doğrulanmamış yeniler için 500’e çıkardı.

Sosyal medya platformu Twitter’daki limit sorunu tartışılırken şirketin CEO’su Elon Musk’tan açıklama geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Elon Musk, “geçici sınırlama” uyguladıklarını açıkladı.

Sistemdeki manipülasyonu tespit edebilmek için bir önlem olarak açıklayan Musk, hesaplara göre yapılan sınırlamayı da duyurdu.

Buna göre:

  • Doğrulanmış hesaplar günde 6000 gönderi okumakla sınırlı
  • Doğrulanmamış hesaplar günde 600 gönderiye kadar
  • Yeni doğrulanmamış hesaplar ise günde 300’e kadar gönderi okuyabilecek.

LİMİTLERİ ARTIRDIĞINI DUYURDU

Musk daha sonra yaptığı sosyal medya paylaşımında limitleri artırdığını duyurdu. Musk şu ifadelere yer verdi:

“Yakında doğrulananlar için 8000 , doğrulanmamışlar için 800 ve doğrulanmamış yeniler için 400’e yükselen oran limitleri”

Son olarak bir paylaşım daha yapan Musk, doğrulananlar için 10000 , doğrulanmamışlar için 1000 ve doğrulanmamış yeniler için 500 olarak limitleri güncelledi.

TWITTER DOĞRULANMIŞ HESAP NEDİR?

Twitter onaylanmış hesapları göstermek için uygulamaya geçirdiği mavi onay rozetini, platformunda yer alan ve kamuoyunu ilgilendiren hesabın orijinal bir hesap olup olmadığını göstermek için kullanır.

TWITTER MAVİ TİK ÜCRETİ NE KADAR?

Mavi tikin maliyeti bireysel web kullanıcıları için aylık 8 dolar, iPhone veya Android uygulamalarını kullananlar için de ayda 11 dolar. Bir kuruluşu doğrulamak için ise aylık 1000 dolar başlangıç fiyatından ve ayrıca her bir bağlı kuruluş veya çalışan hesabı için aylık 50 dolara kadar değişiyor.

Twitter Blue’nun Türkiye ücretleri de belli oldu. Apple’ın geliştiricilerden aldığı yüzde 30’luk payı iOS kullanıcılarına yansıtan Twitter’ın aylık ücreti 250 liraya çıktı. Eğer uygulamayı Android tabanlı bir cihazdan ya da internetten alırsanız ücreti 110 lira olacak.

TWITTER MAVİ TİK NASIL ALINIR?

Adım 1

Ana menüdeki ‘Daha fazla’ simgesine gidin.

Adım 2

Ayarlar ve Destek öğesini seçin.

Adım 3

Ayarlar ve Gizlilik öğesini seçin.

Adım 4

Hesabın öğesini seçin.

Adım 5

Hesap bilgileri öğesini seçin. Devam etmek için şifrenizi girin.

Adım 6

Onaylanmış altında, ‘Onaylama’ isteğinde bulun öğesini seçin. Ardından, İsteği başlat öğesini seçin.

GEREKEN ŞARTLAR

Ayrıca Twitter mavi tik başvurusu yapmak ve başvuru sekmesinin hesabınıza otomatik olarak entegre olabilmesi için bazı şartları taşımanız gerekmektedir. Bu şartlar;

Profil fotoğrafı,

Profil adı,

Aktif bir hesap (Hesaba en fazla 6 ay içerisinde en az 1 kere giriş yapmak)

Son bir yıl içerisinde devre dışı kalmamak,

Telefon ve mail adresinin doğrulanmış olması,

Ayrıca Twitter doğrulama yapmak isteyenlerden resmi kimlik belgesi, mail adresi ya da resmi bir internet sitesi istemektedir.

Başvurunuzu tamamladığınız da başvurunuz birkaç gün incelenir ve bilgilerinizin yeterli olması durumunda mavi tikiniz verilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz