Küçük Gün Işığım filminin yıldızı Alan Arkin hayatını kaybetti

0
159
Küçük

“Küçük Gün Işığım” (Little Miss Sunshine) filmindeki rolüyle Oscar kazanan Alan Arkin, 89 yaşında hayata veda etti.

“Küçük Gün Işığım” (Little Miss Sunshine) filminin yıldızı Alan Arkin, 89 yaşında hayatını kaybetti. Hem komedide hem de hem de dramatik rollerde başarılı olan ve 2006 yapımı “Küçük Gün Işığım” filminde eroin kullanan bir dedeyi canlandırdığı için 2007’de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ı kazanan Amerikalı aktörün, dün, California eyaletindeki Carlsbad şehrinde bulunan evinde yaşama veda ettiği öğrenildi.

Arkin’in oğulları Adam, Matthew ve Anthony, yaptıkları ortak açıklamada, “Babamız hem bir sanatçı hem de bir insan olarak eşsiz bir doğal yeteneğe sahipti. Sevgi dolu bir koca, baba, büyükbaba ve büyük büyükbabaydı. Ona hayrandık ve onu çok özleyeceğiz” dedi.

Ben Affleck’in 2012 yapımı En İyi Film ödüllü filmi “Argo”daki rolüyle bir kez daha Oscar adaylığı elde etti. Arkin, sinema kariyerinde daha önceki iki adaylığını 1967’de “Ruslar Geliyor, Ruslar Geliyor” ve 1969’da “Yürek Yalnız Bir Avcı” filmleriyle almıştı.

ÜÇ OĞLU DA AKTÖR OLDU

1934 yılında Brooklyn’de dünyaya gelen, oyunculuğun yanı sıra yönetmenlik ve şarkıcılık da yapan Arkin, aynı zamanda çocuk kitapları yazarı Edward Irving Wortis’in kuzeniydi.

Üç kere evlenen Arkin, ilk evliliğini Jeremy Yaffe, ikinci evliliğini oyuncu Barbara Dana ile yaptı. Arkin, üçüncü evliliğini de son nefesini verinceye dek birlikte olduğu Suzanne Newlander Arkin ile 1999 yılında yaptı.

Oğulları Adam ve Matthew, ilk eşi Jeremy Yaffe’den; Anthony Dana Arkin ise Barbara Dana ile evliliğinden dünyaya geldi. Arkin’in üç oğlu da babalarının izinden gitti ve oyuncu oldu. Ancak Adam Arkin, oyunculuğun yanı sıra televizyon dizilerinde yönetmenlik de yapıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz