Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu kararları açıklandı

0
48
Üst Kurulu kararları

Bulaşıcı Hastalıklar Komitesi tarafından son koronavirüs verileri ve alınan kararlar açıklandı. Kısmi Sokağa Çıkma Yasağı Emirnamesi’nin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin alınan karar doğrultusunda, Komite daha önce almış olduğu çalışma saatleri kısıtlamlarının kaldırılmasına karar verdi.

Ülkemize hava-deniz yolları ve ada dışından gelip kara sınır kapılarını kullanarak giriş yapacak herkes, yolculuk öncesi adapass.gov.ct.tr adresinden girerek ‘KKTC YOLCUSU GİRİŞ FORMU’NU dolduracak.

Kişiler KKTC Yolcusu Giriş Formunu doldurduktan sonra formun çıktısını almaları halinde Polis Muhaceretten hızlı geçiş yapabilecek.

Avarupa Birliği, Birleşik Krallık ve Türkiye’den gelen yolcuların KKTC Yolcusu Giriş Formu’nda bulunan “PCR TESTİ” ve “AŞI BELGESİ” yükleyiniz kısmına belgelerinin QR kodlarını yüklemeleri zorunludur.

Yüklenecek evraklar ülkeye girişte kontrol edilebileceğinden beraberlerinde getirmeleri gerekmektedir.Kurul kararlarında, KKTC Yolcusu Giriş Formu’nda gerekli olan belgelerin QR kodlarını tablet/kişisel cep telefonlarının kameraları ile kaydedilmesi gerektiği belirtildi.Bu uygulamanın 18 yaş ve üzeri için zorunlu olduğu da hatırlatıldı.

İşte kararların tümü:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz