Tatar: KKTC Doğu Akdeniz’deki sahil şeridinin güvenliği için önemli

0
130
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Elazığı’ın ardından Malatya’ya gitti.

Malatya’da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesini ziyaret eden Tatar Kıbrıs Barış Harekatı ile adadaki Türklerin bağımsızlığa kavuştuğunu, o günden beri de Kıbrıs’ta barışın hakim olduğunu; bu noktada her zaman Türkiye’ye minnet duyduklarını kaydetti.

Kıbrıs gazilerinin her zaman kendilerinin gönlünde taht kurduğunu vurgulayan Tatar şöyle konuştu:

“İzleyip görüyorsunuz, Doğu Akdeniz enerji ve stratejik açıdan önemli. Bu bölgede Türkiye’mizi de ilgilendiren fevkalade önemli stratejik meseleler vardır. Dolayısıyla Türkiye ile KKTC arasında bağların güçlendirilmesi, halklarımızın kaynaştırılması gücümüze güç katarak milli ve ulusal çıkarlarımızın korunması için siyasi anlayışın geliştirilmesi gerekmektedir”

20 Temmuz’un 47’nci yıl dönümünde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalabalık bir heyetle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geleceğini de anımsatan Tatar, Barış ve Özgürlük Bayramı ile Kurban Bayramı’nın birlikte kutlanacağı tarih için hazırlıklar yapıldığını belirtti.

Harekat olmasaydı Kıbrıs’ın büyük olasılıkla bir Yunan adası haline geleceğini belirten Tatar, “1974 harekatıyla bu önlenmiştir. Kıbrıs’ın iki eşit halkından birisi olan Türk halkı, kendi devletini kurabilmiştir. KKTC şu anda Doğu Akdeniz’de hem kendi hem de Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sahil şeridinin güvenliği için önemlidir. Bu anlamda bizim varlığımız da Türkiye’nin desteğine bağlıdır.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz