“Kesintiye kendi maaşınızdan başlamazsanız halk samimiyetinize inanmaz”

0
48
Kudret Özersay

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, katıldığı bir programda hükümetin bir yandan tasarruf açıklaması yaparken bir yandan atama ve istihdamlara devam etmesinin güvensizliğe neden olduğunu söyledi.

Halkın Partisinden yapılan açıklamaya göre yapılan atamalara işaret eden Özersay, “Böyle bir ortamda siz halkı alacağınız tedbirlerle ekonomiyi düzelteceğinize inandıramazsınız” dedi.

Bütçe görüşmeleri sorasında hükümete, ‘Kaynak bulamazsanız ve maaşlarda bir kesinti veya düzenleme yapmak zorunda kalırsanız önce kendinizden başlayın’ önerisinde bulunduklarını kaydeden Özersay, kendi hükümetleri döneminde öyle yaptıklarını ve sendikaların bugün verdiği tepkiyi vermediğini belirtti.

Özersay “Değişik sektörlere para yok size destek veremiyoruz, memura para yok, size hayat pahalılığı veremiyoruz diyorsunuz ama diğer taraftan atamalar yapıyorsunuz. Tasarruf yaptığınıza vatandaşı nasıl inandıracaksınız?” diye sordu.

İstihdamları da eleştiren Özersay, hükümetin ‘Benim önceliğim bu ekonomik sorunları çözmektir’ mesajı vermediği iddiasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz