İşte Bakanlar Kurulu kararları:

0
41
Üst Komitesi

Bakanlar Kurulu, yaklaşık 4 buçuk saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.Toplantı sonrası açıklama yapan Başbakan Ersan Saner, Bakanlar Kurulu’nun 15-22 Mart tarihlerini kapsayan bir dizi karar ürettiğini ifade etti…

Saner, gece saat 21.00’den sabah saat 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağının bu hafta da süreceğini belirtti.

Saner, Pazar günü ise sadece eczane, fırın, tarım ve hayvancılık sektörüne bağlı işletmeler ve benzin istasyonlarının muaf olacağını, bunun dışında tam sokağa çıkma yasağının uygulanacağını kaydetti.

Başbakan Tiyatro-sinema salonları, konser salonları, düğün salonları, casino, bar, taverna, her türlü oyun salonu, yüzme havuzları, spor salonları, açık büfe hizmet veren lokantalar, bet ofisleri ve gece kulüplerinin kapalı kalmaya devam edeceğini vurguladı…

Başbakan, “Kapalı işletmelerin durumu, Çarşamba günü toplanacak Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından bulaşın seyrine göre değerlendirilecek, yeniden revize de edilebilir” dedi.

Saner, kapalı olarak belirtilmeyen diğer işletme ve faaliyetlerin açık olmaya devam edeceklerini de dile getirdi…

Saner, restoranların iç mekanlarının açılması konusunun ise yine hafta içinde Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından bulaşın seyrine göre değerlendirileceğini vurguladı.

Pazartesi gününden Cumartesi gününe kadar, marketlerin sabah 08.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında açık olacaklarını da kaydeden Başbakan, perakende ve mağazacılık işletmelerinin ise sabah saat 10.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında hizmet vereceklerini hatırlattı.

Saner, açık olan sektörlerin bağlı oldukları birlikler ve İlçe Emniyet Kurulları’nca denetleneceklerine de işaret etti.

Başbakan Saner ayrıca Lefke, Mağusa, Güzelyurt ilçelerine; Lefkoşa ve Girne’den geçişlerin de İlçe Emniyet Kurulları’nın onayına tabi tutulacağını ifade etti.

Başbakan Ersan Saner, toplu taşımaların yüzde 50 kapasiteyle çalışabileceğini de vurguladı.

Saner; otobüs, dolmuş ve minibüslerde şoför koltuğunun bir arka koltuğu boş olacak ve yüzde 50 kapasite ile çalışacak şekilde hizmet vermelerinin de kararlaştırıldığını belirtti.

Saner, Girne ve Lefkoşa’da bulaş seviyelerinin yüksek olması nedeniyle Lefkoşa ve Girne’de toplu taşımanın sadece kendi hudutları içerisinde servis verebileceğine de işaret etti.

Kahvehane, kıraathane ve kafeteryaların açılması için bu sektörlerde çalışanların 15 Mart’a kadar PCR testlerini yaptırmaları kaydıyla açık alanları kullanmalarına izin verildiğini de belirten Başbakan, gelecek hafta Cumartesi açık alanlarda hizmet veren restoranların hizmet verebileceklerini kaydetti.

Temassız bireysel antrenmanlara da imkan yaratıldığını ifade eden Başbakan, diğer sektörlerin durumunun bir sonraki üst kurul toplantısında değerlendirileceğini ve bu kararı bu hafta içindeki bulaş seyrinin belirleyeceğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz