Ege Denizi’nde 4.8 büyüklüğünde deprem

0
3
Deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye saati ile 18.17’de merkez üssü Ege Denizi olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtilirken, sarsıntının Yunanistan’ın turistik Santorini Adası’ndaki yanardağ kaynaklı sismik hareketlilikle bağlantılı olabileceği ifade edildi.

Ege Denizi’nde, merkez üssü Santorini açıkları olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, 4.8 büyüklüğündeki sarsıntının merkez üssü Ege Denizi olarak belirlendi. Depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

Bölgedeki sismik hareketliliğin Yunanistan’ın ünlü turistik Santorini Adası’ndaki yanardağ ile bağlantılı olabileceği ifade edildi. Santorini’deki volkanik etkinliklerin sismik dalgalanmalara yol açması nedeniyle artan deprem riski, yerel halk ve yetkililer tarafından endişeyle izleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz