Erhürman: Yarından itibaren her gün farklı bir ilçede sokağa çıkacağız

0
65
Erhürman

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, “vardık, varız, var olacağız” başlığı altında basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekilleri ve parti yetkili organlarının temsilcileri de hazır bulundu.Siyasi ve ekonomik gelişmeleri değerlendiren Erhürman, gelinen noktada CTP’nin artık sokakta olacağını söyledi.

Erhürman, ülkede var olan gelişmelerden ve özellikle Kıbrıs sorunu bağlamında yaşanan gelişmelerden dolayı ciddi şehilde rahatsız olduklarını ve bunu dile getirdiklerini belirtti.

Kıbrıs Türk halkının her zaman varoluş mücadelesi verdiğini ifade eden Erhürman, “Biz bu adada iki eşit unsurdan biriyiz ve biz bu unsurdan biri olarak dünyayla buluşmak istiyoruz. Kapanıp yalnızlaşmak istemiyoruz. hem uluslararası toplumda hem de uluslararası hukukta halkımızı iki eşit unsurdan biri olarak buluşturmak derdindeyiz. Varoluşumuzu geleceğe taşıyacak olanın yalnız bu olduğunu düşünüyoruz” dedi..

Cenevre’de masaya konulan formüle de değinen Erhürman, “Formül şuydu; Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi karar alsın, bu karar aracılığıyla Kıbrıs Cumhuriyeti ile KKTC uluslarası statülerde eşitlesin.. Bunun açıklaması, ya KKTC tanınancak ya da Kıbrıs Cumhurieyeti tanınmaktan vazgeçecek. Bu sürdürülebilir bir tez değildir” dedi.

CTP’nin Kıbrıs sorunu konusunda “Net” olduğunu vurgulayan CTP lideri, bir an önce kapsamlı çözüme ulaşmak için mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.Erhürman, CTP’nin güven yaratıcı önlemler konusunda da net olduğunu belirterek, görüşlerinin Maraş’ın uluslararası hukuk çerçevesinde ve çözümü de motive edecek şekilde açılması olduğunu söyledi.

KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti ilişkilerine de değinen Erhürman, şöyle konuştu:
“Türkiye Cumhuriyeti ile vesayet ilişkisi CTP’nin kabul ettiği bir ilişki modeli değildir. CTP, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin kendi ayakları üzerinde durma ve kendi kendini yönetme olduğu görüşündedir. Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerin doğru zeminde olması gerekiyor”.

Çözüm formülünün çok net olduğunu belirten Erhürman, bu işin uzun vadeli bir kalkınma planı ile aşılabileceğini kaydetti.

Erhürman, “Türkiye ile imzalanan ekonomik ve mali protokollerin, ki bugün artık zemini kaymıştır.. bu protokollerin doğru zemine oturması gerekiyor. Doğru zemin de bu ülkede yapılacak reformları Kıbrıs Türk halkı belirler. Bu reformlar doğrultusunda Türkiye ile protokol imzalanacaksa imzalanır. Türkiye de reformlara vereceği desteği takip eder ve iktidarda hangi hükümet olursa olsun, bu taahhütler zamanlı bir biçimde Türkiye tarafından yerine getirilir. Kıbrıs Türk tarafı da söz verdiği şeyi yapar. Yapamayacağı şeyin sözünü de vermez” dedi.

Erhürman, her gün farklı bir ilçede sokağa çıkacaklarını yineleyerek, “Kendi kendimizi yönetme irademize sahip çıkmak için sokağa çıkacağız. Bütün yazı sokakta geçireceğiz” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz